Zavaros ugye? Helyre tesszük!
Bizonyára sokan vannak akik találkoztak már ezzel a kifejezéssel és értetlenül álltak felette homlok ráncolva, hogy potosan mi is lehet az a "dark-milk chocolate". Most akkor tejcsokoládé vagy étcsokoládé?
Valójában mindkettő. Egy roppant előnyös házasítása a két klasszikusnak. Hivatalosan a tejcsokoládékhoz soroljuk, de ízvilágában inkább az étcsokoládéra hajaz. Különlegessége, hogy a tejcsokoládénál jóval magasabb a kakaó szárazanyag tartalma, akár 60% is lehet, azonban az étcsokoládétól eltérően tartalmaz tejport.
A tejpor lágyítja az étcsokoládéra jellemző kesernyés ízt, viszont megmaradnak a jellemző mélyebb, kakaós jegyek. Így az inkább tejcsokoládékat kedvelő fogyasztók is megismerkedhetnek egy kicsit az árnyaltabb kakaós ízekkel.